România, mai aproape să producă integral transportoare blindate Piranha V

26 iulie 2022, 17:17

Primele 36 de transportoare blindate Piranha V din contract au fost făcute integral în Elveția. Ulterior, acestea au fost asamblate treptat în România, la început specialiștii Uzinei Mecanice fiind mai puțin implicați. În prezent, ei primesc din Țara Cantoanelor doar structura blindatului, iar restul e făcut la București.

Peste 100 de specialiști români sunt implicați în prezent în asamblare și urmează să livreze Armatei încă 25 de blindate. Ulterior, în etapa a doua, până la finalul contractului cu americanii, Uzina Mecanică București va face integral încă 133 de mașini de luptă.

Contractul cu General Dynamics a început cu stângul. În 2019, după opt luni de întârziere, compania a plătit Armatei o amendă de 8.5 milioane de euro. Acum, la trei ani distanță, e printre programele de înzestrare de succes, iar producătorul american și Uzina Mecanică vor să vândă blindatul produs la București și pe alte piețe. Au pierdut o licitație, însă potrivit ministrului Economiei, trei țări din regiune sunt în discuții avansate pentru că vor să cumpere Piranha V făcute în România.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite