România înregistrează un nou record negativ: 598 de pacienți infectați cu SARS-Cov-2, internați la ATI

4 octombrie 2020, 17:15

În toată țara sunt 1.050 de paturi pentru bolnavii cu coronavirus aflați în stare gravă. Acum, 598 sunt ocupate, adică mai mult de jumătate. Iar numărul pacienților care au nevoie de îngrijire în secțiile ATI crește constant.

Dupa Capitală, Iașiul are cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. S-au înregistrat peste 1.300 in ultimele două săptămâni.

Spitalale sunt aproape de capacitatea maximă. Doar 15 locuri mai sunt libere la Iași. Însă niciunul la Terapie Intensivă.

De săptămâna viitoare, vor fi disponibile 10 noi locuri de terapie intensivă la spitalul CFR din Iași. Insă este nevoie de mai multe paturi și pentru formele ușoare și medii de coronavirus. O soluție ar fi noul spital modular.

Spitalul de la letcani a fost inaugurat în urmă cu o lună, însă nici acum nu are toate avizele necesare pentru funcționare și nici personal. Ministrul Sănătății promite că spitalul va putea primi pacienți în cel mai scurt timp.

Autoritățile locale se gândesc să impună noi restricții pentru a ține în frâu pandemia. Mai ales că urmează pelerinajul de Sfânta Parascheva, care va aduce în Iași mii de pelerini.

Nici în Bacău nu mai sunt locuri libere în saloanele COVID sau la Terapie Intensivă, iar în Neamț doar un singur pat mai este disponibil la ATI. Deși nu au raportat atât de multe cazuri de îmbolnăvire în ultimele zile, mai multe județe din centrul țării, printre care Hunedoara, Alba și Brașov se confruntă cu aceeași situație dramatică.

Si la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara, terapia intensivă e plină. Suntem la pragul dintre viață și moarte și trebuie să fim responsabili, a transmis medicul Virgil Musta pe Facebook.

Ministrul Sănătății condiseră că situația poate fi ținută sub control.

Patru zile la rând, România a depășit pragul de 2 mii de îmbolnăviri zilnic. Astăzi au fost 1835, însă la un număr mai mic de testări.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite