România începe să fie depășită la capitolul vaccinare în Uniunea Europeană. Suntem între ultimele trei țări la administrarea primei doze

1 iunie 2021, 21:13

Optimismul premierului Florin Cîțu de la mijlocul lunii mai nu a ținut loc de vaccinare, iar ținta de 5 milioane a fost ratată.

Nici maratoanele nu au reușit să mai aducă la prima doză decât cel mult 25 de mii de persoane pe zi în ultima săptămână, la nivel naţional. Şi există discrepanţe majore: în comuna Dumbrăvița din Timiș s-au vaccinat deja 44 la sută dintre localnici, şi urmează Borsec și Cluj Napoca pe lista localităţilor cu cea mai mare imunizare. Dar la Bărbulești, în Ialomița, vaccinarea anticovid abia ajunge la 0.18 la sută.

Specialiștii avertizează ca orice persoană nevaccinată și care nu a trecut prin boală reprezintă un risc pentru un val patru de amploare.

Tendința de scădere a vaccinării e clară iar autoritățile caută soluții pentru ca relaxarea din vară să nu însemne și o pierdere a ritmului de imunizare.

România începe să fie depășită la capitolul vaccinare în Uniunea Europeană. Am ajuns între ultimele trei țări la administrarea primei doze după ce spre începutul anului eram pe locul 6. Iar în februrie, România ocupă locul trei la numărul de persoane vaccinate şi cu rapel. Între timp am coborât pe 9.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite