România ia măsuri drastice pentru prevenirea îmbolnăvirilor. Sunt interzise evenimentele cu peste 100 de participanți, instituțiile publice sunt obligate să decaleze programul angajaților

Cu 37 de persoane infectate până acum și cu o răspândire extrem de rapidă a noului coronavirus, România ia măsuri drastice pentru prevenirea îmbolnăvirilor. Și se pregătește să treacă la a treia etapă a planului de combatere a COVID-19. Autoritățile au interzis evenimentele sportive, științifice, religioase, culturale și de divertisment cu peste 100 de participanți organizate în spații închise. Instituțiile publice sunt obligate să decaleze pe ture programul angajaților. Același lucru îl pot face și companiile private.

11 Martie 2020, 18:29 (actualizat 11 Martie 2020, 19:54) Știrile TVR |
Măsuri drastice luate în România
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Doar câte 100 de oameni au voie să participe la activitățile sportive, științifice, religioase, culturale și de divertisment care au loc în spații închise. Inclusiv muzeele vor fi închise până la 31 martie.

Pentru a evita aglomerația din mijloacele de transport în comun, instituțiile publice își vor decala programul, astfel încât angajații să fie împărțiți în ture. Și firmele private cu peste 99 de angajați au primit aceeași recomandare. Măsura se va aplica, deocamdată, până la 31 martie.

Autoritățile au recomandat și universităților să suspende cursurile. Multe dintre acestea, inclusiv Universitatea București, au anunțat deja că au luat această măsură.

Au fost impuse restricții pentru șase luni și în ceea ce privește exportul de medicamente și materiale sanitare necesare prevenirii și tratării infecțiilor cu noul coronavirus. De noaptea trecută, s-a decis ca toți cetățenii care urmează să intre în carantină să fie însoțiți până la centrele amenajate de polițiști sau jandarmi.

Oficialii s-au grăbit însă să anunțe și măsuri asupra căora au revenit în scurt timp, cum ar fi extinderea zonelor roșii în NE Franței și în Spania. Peste câteva ore, însă, autoritățile au precizat că în zona roșie a infectării cu noul coronavirus rămân doar China, Coreea de Sud și Italia. Iar românii care vin în țară din aceste regiuni intră direct în carantină.

Cei care ascund adevărul vor fi amendați cu 4000 de euro. Cinci persoane au fost deja sancționate.

Autoritățile au precizat că, deocamdată, nu se pune problema ca Bucureștiul și județul Ilfov să intre în carantină.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 15°C 13°C
CONSTANTA 20°C 18°C
CRAIOVA 20°C 18°C
BRASOV 14°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI