România face un nou pas spre finalizarea dosarului privind Dreptul de autor în Piața Unică Digitală

FOTO: www.romania2019.eu
FOTO: www.romania2019.eu
14 februarie 2019, 14:25

Miercuri seară, la Bruxelles, reprezentanții Președinției Române a Consiliului UE au ajuns la un acord provizoriu cu Parlamentul European cu privire la proiectul de directivă care introduce modificări ale normelor UE privind drepturile de autor existente, ca parte a creării unei adevărate piețe unice digitale a Uniunii Europene.

Ca pas următor, acordul va fi prezentat spre confirmare de către statele membre în cadrul Consiliului UE, în perioada următoare.

Așadar, România a reușit să facă încă un pas important spre finalizarea, la scurt timp de la preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene, a unui dosar extrem de dificil și important pentru Piața Unică Digitală, după ce, săptămâna trecută, Președinția a primit susținerea Statelor Membre UE pentru textul compromis propus.

“Acordul de astăzi este un semn al hotărârii noastre de a institui o piață unică digitală funcțională, care încurajează dezvoltarea de noi întreprinderi bazate pe conținut, în interesul tuturor cetățenilor europeni. Prin urmare, vom valorifica oportunitățile oferite de mediul digital, atât pentru creatori, ale căror drepturi ar trebui să fie pe deplin respectate, cât și pentru cetățenii europeni, care ar trebui să profite de beneficiile aduse de piața unică digital”, a declarat Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer Daniel Breaz.

Mai multe detalii, pe www.romania2019.eu

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite