România este ţara cu cele mai nesigure drumuri din Uniunea Europeană. Nou proiect pentru creșterea siguranței în trafic

România este ţara cu cele mai nesigure drumuri din Uniunea Europeană
România este ţara cu cele mai nesigure drumuri din Uniunea Europeană
22 septembrie 2021, 21:15

Pe drumul național care leagă Bucureștiul de Urziceni și-au găsit sfârșitul 4 oameni, într-o clipă, în zorii zilei. O autoutilitară a ajuns pe contrasens și a lovit o alta, dar între cele două vehicule a fost prins și un autoturism. Impactul a fost devastator.

Din 6 persoane implicate doar șoferul și pasagera din autoturism mai sunt în viață, dar grav răniți.

E ultimul din seria neagră care ține România de ani buni pe primul loc în topul țărilor cu cei mai mulți morți în urma accidentelor rutiere.

Împreună cu o asociație pentru tineret, Guvernul lansează un program care să ducă în timp la creșterea siguranței în trafic.

Până când se vor vedea efectele acestor proiecte, siguranța în trafic poate fi crescută și prin marcaje rutiere, aproape inexistente acum. Ar putea fi folosită tehnologia de marcaj cu microbile de sticlă.

Ministerul Educației e obligat să asigure săptămânal ore de Educație rutieră dar, în realitate, legea nu e aplicată peste tot în țară.

Ministerul de Interne va susține modificarea acesteia așa încât în toate școlile să se organizeze ore de activități tehnice și aplicate de Educație rutieră.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite