România este solidară cu partenerii săi și condamnă ferm atacul chimic care a avut loc marți în Siria

7 aprilie 2017, 14:14

„Ca și stat, condamnăm atacul cu arme chimice care a avut loc în urmă cu câteva zile. Aceste lucruri trebuie pedepseite. Tot ceea ce decurge din angajamentele noastre ca țară membră NATO le vom respecta”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Acțiunea SUA în Siria din 7 aprilie constituie o reacție fermă la atrocitățile comise în urma atacului cu arme chimice din 4 aprilie. România este solidară cu Aliații și partenerii noștri, a transmis Ministerul român al Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă.

„România susține în continuare identificarea și implementarea unei soluții politice a crizei siriene, prin intermediul unui proces de tranziție politică inclusiv, coordonat de Siria, pe baza rezoluțiilor relevante ale Consiliului de Securitate, în special a Rezoluției 2254 a Consiliului de Securitate al ONU și a Comunicatului de la Geneva (2012). Aceste elemente de conduită au fost reiterate recent de România, cu ocazia Conferinței de la Bruxelles privind sprijinirea viitorului Siriei și al regiunii, desfășurată la 5 aprilie”, mai precizează MAE.

„6 miliarde de euro pentru Siria. România a anunțat o contribuție de 800.000 de euro până în 2020”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite