România condamnă atacurile de la Londra. Lideri din lumea întreagă transmit mesaje de solidaritate

4 iunie 2017, 10:39

„Condamn cu fermitate atacurile teroriste care au avut loc la Londra. Profundă compasiune pentru cei afectați de incidentele tragice din Marea Britanie”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Prima reacție pe plan internațional – și cea mai vehementă – a venit, însă, din partea președintelui american Donald Trump.

Imediat după aflarea veștilor de la Londra, presedintele Trump a cerut justiției americane să aprobe ordinul sau executiv care instituie interdicția de intrare în Statele Unite pentru cetățeni din mai multe țări musulmane.

„Trebuie să fim inteligenți, vigilenți și chibzuiți. Avem nevoie de instanțe pentru a ne recăpăta drepturile. Avem nevoie de interdicția de călătorie ca nivel suplimentar de siguranță!”, a scris liderul de la Casa Albă pe rețeaua de socializare.

Liderul de la Casa Albă a promis tot ajutorul necesar. La fel, și președintele francez Emmanuel Macron.

„În fața acestei tragedii, mai mult ca oricând, Franța este alături de Marea Britanie. Gândurile mele se îndreaptă către victime și familiile lor”, afirmă liderul de la Elysee.

Același mesaj de susținere a venit și din partea cancelarului german Angela Merkel: Germania este „în mod ferm alături de Marea Britanie”!

„Suntem astăzi legați dincolo de toate granițele, prin teroare și durere, dar și prin determinare (…) Confirm pentru Germania: în lupta împotriva tuturor formelor de terorism, suntem în mod ferm alături de Marea Britanie”, a spus cancelarul german.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că urmărește „îngrozit” ceea ce se întâmplă în capitala britanică. Și premierul canadian Justin Trudeau numește „îngrozitoare” veștile venite de la Londra.

 

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a condamnat ‘atentatul terorist’ de la Londra şi a exprimat ‘profunde condoleanţe’ poporului britanic. Iar de la Vatican, Suveranul Pontif le-a cerut credincioşilor să se roage pentru victime şi apropiaţii acestora.

Papa Francisc: „Fie ca Sfântul Duh să aducă pacea în întreaga lume, să îndepărteze toate plăgile razboiului şi terorismului, care chiar şi aseară, la Londra, a lovit oameni nevinovaţi”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite