„România Centenar” – ultima seară a Festivalului Internațional Cerbul de Aur, dedicată folclorului românesc

2 septembrie 2018, 15:19

Fiecare ediţie a Festivalului Internaţional “Cerbul de Aur” s-a încheiat cu o seară dedicată folclorului românesc.

Anul acesta, fiind vorba de o ediție aniversară, seara a cincea propune un concept diferit față de edițiile trecute, cu intenția de a aduce folclorul în modernitate.

Prin urmare, telespectatorii, dar și spectatorii din Piața Sfatului Brașov vor fi martorii unui spectacol eclectic, în care se vor regăsi teme muzicale folclorice extrem de cunoscute, în variante reinterpretate, de către invitații speciali Damian Draghici & The Brothers și Calancea Band, alături de Orchestra „Lăutarii” din Chișinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros.

Pe scenă vor urca artiști din fiecare regiune istorică a țării: Cornelia și Lupu Rednic, Niculina Stoican, Alexandru Pugna, Chiamiran Chivu, Ionuț Fulea, Mariana Deac, Grupul vocal bărbătesc “Burnasul” , Andreea Voica, Constantin Lătărețu, Viorica Macovei.

Invitat special este Grigore Leșe.

Piesa cu care Monica Anghel a urcat pe scena Cerbului de Aur, „Dau viața mea pentru o iubire”, i-a purtat noroc concurentei din Albania, Inis Neziri.

A câştigat trofeul Cerbul de Aur şi premiul de 25 de mii de euro. A fermecat juriul cu forţa şi sensibilitatea pe care le-a trasmis.

Iris Neziri a transmis emoție și forță în același timp. Cea care i-a oferit premiul a fost chiar Luminița Dobrescu, prima artistă din România care a câştigat Cerbul de Aur, în 1969.

Trofeul cântărește aproape 5 kilograme și are o înălțime de 25 de centimetri.

A fost spectacol total în Piaţa Sfatului şi în cea de-a patra seară de festival: peste 5.500 de spectatori au cântat şi au dansat împreună cu artiştii de la Carla’s Dreams şi The Motans, iar Edvin Marton a impresionat pe toată lumea cu recitalul său. A susținut un recital extraordinar cu vioara sa Stradivarius, estimată la 7 milioane de dolari.

Nicole Scherzinger s-a simţit excelent în faţa publicului din Braşov. Artista a tranformat Piața Sfatului într-un uriaş studio multimedia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite