România bolnavilor de stres. Depresia pune stăpânire pe tot mai mulți oameni, în special tineri

2 octombrie 2018, 20:10

Depășiți complet de problemele din viața lor, tot mai mulți tineri au ajuns să caute remedii disperate, care să le rezolve rapid problemele legate de stres.

Depresia, boala secolului, afectează, potrivit specialiștilor, mai mult de 5% dintre români. Iar procentele cresc, mai ales din cauza factorilor de mediu.

Fiecare dintre noi se poate confrunta cu depresia la un moment dat, mai ales că principalele cauze ale acestei boli sunt experimentate zilnic: poluare, trafic, stresul de la locul de muncă, ratele la bancă și îmbolnăviri.

La Centrul de Sănătate Mintală din subordinea Ministerului Sănătății lucrează doar 5 persoane care nu pot schimba prea mult situația, în lipsa altui sprijin. Nu sunt nici specialiști suficienți, nici resurse pentru prevenție și tratament.

Din lipsa de educație medicală și refuzul unui specialist, oamenii merg în farmacii, în căutarea unor remedii miraculoase.

În România, între 2010 şi 2016 au fost internate cu depresie aproape 350 de mii de persoane. Statisticile ne arată că frecvenţa este mai mare de 4 ori la femei, faţă de băbaţi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite