România are încă o șosea spectaculoasă care trece prin cele mai frumoase zone din Munții Apuseni

18 mai 2023, 14:07

Drumul a fost modernizat cu fonduri europene și a fost extrem de costisitor. Aproximativ un milion de euro a costat fiecare kilometru din cei 25 modernizați.

Mariana Rațiu, director, Direcția Dezvoltare și Investiții a Consiliului Județean: Pare într-adevăr mult dar e vorba de niște lucrări extrem de complexe care vizează măsuri de punere în siguranță a drumului numai parapetele au costat 10 la sută din contract și plase de protecție.

Șoseaua trece pe lângă barajul și lacul de acumulare Drăgan, înalt de 120 de metri. Până acum în zona se ajungea extrem de greu din cauza drumului prost.

Delia Toderaș, ghid turistic: Și înainte erau destul de mulți turiști dar din păcate drumul era destul de prost și știm că asta e principala problemă ca potențialul turistic există peste tot în țară dar infrastructura e o problemă.

Vakar Istavan, vicepreședinte, Consiliul Judeșean Cluj: Acele pâraie care veneau de pe versanți mergeau pe mijlocul drumului. Sper că acest drum și peste 5 ani să rămâna într-o formă bună circulabilă.

Abia refăcut, o porțiune a drumului ar putea fi deja în pericol.

Cu toate că drumul a fost modernizat recent apar și primele probleme generate în special de traficul de mare tonaj dar și gaterele din zona drumul deja e plin de noroi.

Mariana Rațiu, director, Direcția Dezvoltare și Investiții a Consiliului Județean: Trebuie să pună o limită acestui tonaj că să reziste drumul.

În Județul Bihor, mai sunt de finalizat 56 de kilometri până în iulie.

Micea Mãlan, vicepreședinte Consiliul Județean Bihor: E un proiect foarte complicat pentru că trece prin zona montanã, a fost nevoie de derogãri de lucrãri de consolidare și se poate lucra doar în perioada de vară.

Drumul Apusenilor are 75 de kilometri și străbate județele Cluj și Bihor. Pornește de la Valea Drăganului și ajunge până la Remeți de unde coboară spre Beiuș prin Stana de Vale. Modernizarea drumului a costat peste 132 de milioane de lei. Au fost construite și 7 poduri și trotuare pe 10 km, stații de autobuz și locuri de parcare. De-a lungul șoselei s-au plantat tei și platani.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite