România are a doua cea mai mica rată de imunizare anti-COVID din UE. Relaxarea restricțiilor de peste vară a adus un val mare de reticenţă la vaccinare

20 octombrie 2021, 18:28

Cu doar 34 % din populație vaccinată anticovid cu cel puțin o doză de ser, România are a doua cea mai mica rată de imunizare, comparativ cu media europeană de 74%. Relaxarea restricțiilor de peste vară a adus și un val mare de reticenţă la vaccinare. Comportamentul nu e nou, spun medicii, care de ani de zile se luptă să convingă pacienții de beneficiile vaccinării. Datele arată, de exemplu, că doar 22% dintre copii au schema obligatorie de vaccinare.

Unele mesaje antivaccinare vin chiar din partea medicilor de familie. O barieră de netrecut, chiar și de reprezentanții pacienților, care cu greu îi pot convinge pe oameni că vaccinarea le poate salva viața.

Mai multe asociații din domeniul medical, pacienți, medici de familie și autorități își unesc forțele într-un Forum Pro Vaccinare pentru a ridica nivelul de conștientizare al beneficiilor imunizării.

România speră ca la primăvară să aibă 70% din populație imunizată anti-COVID. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, acest lucru s-ar putea întâmplă abia în 2 ani și jumătate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite