România ar putea livra armament Ucrainei. Ciolacu: E nevoie de un cadru legal și de o decizie politică

28 aprilie 2022, 14:09

Pe 15 aprilie Ministerul Apărării a publicat un proiect de Ordonanță ce prevede modificarea legislației pentru ca România să poată dona armament partenerilor și aliațior.

Marcel Ciolacu a declarat, joi, referitor la posibilitatea ca România să livreze armament Ucrainei, că țara noastră trebuie să aibă un cadru legal și să fie pregătită cu o decizie politică în acest sens.

Întrebat de jurnaliști dacă suntem pregătiți să livrăm armament către Ucraina, preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că e nevoie de un cadru legislativ, însă consideră că „România este pregătită”.

„A fost această discuţie, cum este normal să o avem, în primul rând să existe şi un cadru legislativ şi să vedem şi evoluţia din Ucraina”, a spus Marcel Ciolacu. „Sunt ferm convins că România este pregătită, dacă vom intra într-o astfel de etapă şi vom lua o astfel de decizie. România este pregătită, de aceea s-au făcut aceste deplasări, să oferim mai mult ajutor, să punem la punct anumite aspecte care nu se puteau decât prin întâlniri face to face şi, dacă va fi nevoia, România va lua o astfel de decizie”, a mai precizat liderul PSD.

Președintele Camerei Deputaților a explicat și de ce a mers alături de premierul Nicolae Ciucă în Ucraina și nu alături de președintele Senatului așa cum a anunțat oficial.

Președintele Senatului, Florin Cîțu susține că a aflat de la oficialii ucraineni faptul că Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au ales o alta zi pentru vizita de la Kiev.

Vorbind despre situația din Ucraina, Florin Cîțu, consideră că „sancțiunile împotriva Rusiei trebuie să fie din ce în ce mai dure”.

 


Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite