România ajută Grecia în lupta cu incendiile. 108 pompieri și 23 de autospeciale au plecat la locul sinistrului

Grecia a cerut ajutor țărilor din Uniunea Europeană. Din România au plecat deja în misiune peste 100 de pompieri, cei mai buni în stingerea incendiilor. Este prima dată când țara noastră trimite un modul terestru pentru incendii de pădure în afara țării. Și o echipă a Știrilor TVR este în drum spre Grecia, pentru a transmite de la fața locului.

06 August 2021, 17:32 (actualizat 06 August 2021, 19:28) |

108 pompieri români au pornit spre Grecia cu 23 de autospeciale, dintre care șase de stingere, două cisterne, containere cu echipamente și un centru de comandă.

FLORIN POP, comandantul misiunii din Grecia: “Mă aștept la un popor disperat, mă aștept la condiții grele de muncă. Mergem 108 persoane, vrem să ne întoarcem 108 și cu autospecialele în bună stare. Da, suntem pregătiți, vorbim de incendii de vegetație uscată, dar vorbim și de incendii de pădure, acolo unde mergem noi. Și așa au fost selectați cei mai buni din inspectoratele județene pe partea de stingere a incendiilor”.

Chiar și așa misiunea va fi o premieră pentru ei, în ceea ce privește vegetația și clima.

RAED ARAFAT, șeful DSU: “Pentru incendii de pădure, România prima dată a intervenit în afara României. Am fost pentru inundații, pentru urgențe, dar pentru incendii de pădure - asta e prima dată. Misiunea se face sub mecanismul de protecție civilă european, a fost aprobată la cel mai înalt nivel. Mai sunt și alte țări acolo. Știm de două echipe din Franța și una din Cipru, pe lângă țările care au trimis avioane, elicoptere de intervenție în țările respective”.

Odată ajunși acolo, pompierii vor fi sub coordonarea autorităților elene.

În cel mult 20 de ore, convoiul va ajunge la Atena, iar de acolo pompierii vor fi repartizați de către autoritățile elene în zonele în care este cea mai mare nevoie de ei.

Misiunea este programată să dureze 10 zile, dar poate fi prelungită. O echipă a TVR va relata din Grecia despre incendiile devastatoare care s-au abătut asupra acestei țări.

VLAD UNGAR, jurnalist TVR: “Suntem gata de plecare, am pornit la drum spre Grecia, o țară mistuită în ultimele săptămâni de incendii de vegetație. O echipă a TVR o să meargă acolo să filmeze și o să vă arătăm imagini spectaculoase, practiv sunt imaginile momentului peste tot în lume. În zilele următoare o să vedeți și la Televiziunea Română aceste imagini tulburătoare cu incendiile de vegetație surprinse de colegul meu, Relu Calotă. Rămâneți pe TVR și urmăriți reportajele și transmisiunile pe care le vom realiza acolo!”

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 13°C 19°C
CLUJ 13°C 15°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 13°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI