România a participat la prima reuniune pe mediu a președinției spaniole a UE

11 iulie 2023, 11:09

Ministrul Mediului a fost primit de omologul său Teresa Ribera la prima reuniune ministerială informală pe teme de mediu și energie desfășurată la Valladolid.

Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apei și Pădurilor: “Vom discuta, pe lângă temele specifice pe care le discutăm de obicei, care țin de calitatea aerului, despre poluare, despre biodiversitate și despre modul în care Europa, Uniunea Europeană, se adaptează și din punct de vedere al energiei, al energiei regenerabile”.

Miniștrii celor 27 de state membre au resimțit pe propria piele efectele schimbărilor climatice. Valul de căldură din Africa a adus temperaturi de 45 de grade și a pus în alertă toată Spania. Europa se confruntă cu o secetă fără precedent. Protejarea resurselor, calitatea aerului și reducerea poluării au fost de asemenea aduse în discuție.

Noul regulament privind controlul deșeurilor ar trebui să garanteze că până în 2030 toate ambalajele de pe piața UE sunt reutilizabile sau reciclabile. Cea de-a doua parte a reuniunii va fi dedicată energiei. Prioritatea președinției spaniole este independența energetică și identificarea unor resurse verzi, nepoluante.

George Bologan, ambasadorul României în Spania: “În următoarele șase luni, președinția spaniolă va impulsiona schimbările și deciziile necesare pentru a înfrunta noile provocări ale Uniunii Europene”.

Reuniunile ministeriale la care va participa și România vor fi organizate în toate cele 17 comunități autonome. Următoarea va avea loc în perioada 13-14 iulie, la Madrid, și va trata probleme de muncă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite