România a obținut un nou mandat în Consiliul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor în cadrul ITUPP-22, cel mai mare eveniment de IT&C din lume, desfășurat la București

ITUPP 22
ITUPP 22
3 octombrie 2022, 16:04

România a obținut fără emoții unul din cele 48 de locuri din Consiliul de Administrație al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor. Țara noastră este de 28 de ani în cadrul acestui for. La alegerile de astăzi, România a adunat cele mai multe voturi dintre țările care au concurat în regiunea Europa de Est și Asia de Nord. În cursă au mai intrat și Azerbaidjan, Bulgaria, Cehia, Polonia, Rusia și Belarus.

”România a câștigat astăzi un nou mandat în Consiliul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, în cadrul alegerilor de la București, rezultat ce menține țara noastră la conducerea ITU de peste 30 de ani. Rezultatul votului de azi, în urma căruia am obținut cel mai mare număr de voturi din Regiunea C, 160 din cele 179 valide, exprimate de statele membre în cadrul Conferinței Plenipotențiarilor, este o nouă dovadă de încredere de care se bucură specialiștii români, care au un cuvânt important de spus în stabilirea liniilor directoare ale sectorului telecomunicațiilor la nivel mondial”, a declarat președintele ANCOM, Vlad Stoica.

”Doresc să felicit echipa României, pentru lunga perioadă de timp în care a fost în prima linie la conducerea celei mai vechi agenții ONU, cea care a realizat cadrul ca omenirea să ajungă de la telegraf la tehnologiile de nouă generație de astăzi. Faptul că azi am primit girul unui număr considerabil de state membre ale ITU pentru un nou mandat în Consiliu este o recunoaștere a meritelor experților români implicați în activitatea ITU, dar și ale diplomației române”, a spus, la rândul său,  ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.

Este a doua săptămână în care, în București, se desfășoară cel mai mare eveniment din domeniul telecomunicațiilor la care participă și companii importante.

Printre acestea, și cea care deține și operează una dintre cele mai cunoscute rețele sociale. De la eveniment nu au lipsit nici demonstrațiile legate de viitorul realității virtuale, așa numitul „metavers”.

Cea de-a 21 ediție a Conferinței Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor se încheie pe 14 octombrie. La eveniment participă peste 3 mii de lideri și delegații din 193 de țări.

Rezultatul alegerilor pentru Consiliul ITU, Regiunea C

România a participat la alegeri în cadrul Regiunii C (Europa de Est și Asia de Nord), unde 7 țări au candidat pentru 5 locuri.

Cele 5 state mandatate în cadrul Consiliului pentru următorii 4 ani:

•România – 160 de voturi

•Azerbaidjan – 154 de voturi

•Polonia – 138 de voturi

•Bulgaria – 137 de voturi

•Republica Cehă – 134 de voturi

Alte candidaturi:

•Federația Rusă – 73 de voturi

•Belarus – 44 de voturi

Rezultatele alegerilor desfășurate în cadrul Conferinței Plenipotențiarilor ITU de la București sunt disponibile aici.

CITEȘTE ȘI: GhiDigital, episodul 31 | Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor și-a ales echipa conducătoare pentru următorii ani

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite