România a intrat în topul țărilor cu cei mai scumpi carburanți

22 septembrie 2017, 21:28

În cele două săptămâni de la anunţul guvernului până la majorarea efectivă a acccizei la carburanți, companiile petroliere au scumpit benzina şi motorina cu peste 20 de bani pe litru. Un lucru care a trecut neobservat pentru ministrul Finanţelor.

Transportatorii care folosesc zeci de mii de litri de carburant s-au „aprins” însă de la primele scumpiri. Pentru ei, câțiva bănuți în plus pe litru înseamnă lunar câteva sute de mii de lei.

Majorările, cel puțin discutabile, au fost observate și de Consiliul Concurenței care vrea să vadă dacă în spatele scumpirilor se ascund înțelegeri obscure.

La solicitarea TVR, companiile petroliere nu au oferit un punct de vedere. Dacă se va dovedi că scumpirea a fost cauzată de un cartel format de companii, acestea riscă amenzi cu până la 10 la sută din cifra de afaceri. Adică sute de milioane de euro.

Consiliul Concurenţei are în lucru şi un monitor al preţurilor la carburanţi, care să îi ajute pe şoferi să afle unde pot găsi cea mai ieftină benzină sau motorină.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă