România a fost desemnată câștigătoarea Rugby Europe Championship 2017, după ce a învins Georgia cu 8-7

20 martie 2017, 10:27

Cu 4 schimbări făcute de Howells faţă de victoria cu Belgia de acum o săptămână, România a folosit un balon de urmărire în minutul 5, ca să marcheze, prin Fercu, primul eseu contra Georgiei după o pauză de cinci ani.

După o transformare şi două lovituri de penalitate ratate de Vlaicu, Georgia a egalat prin eseul lui Sharikadze ca să preia conducerea, cu 7-5, după transformarea, izbutită de Kvirikaşvili, în minutul 38.

Împotriva unor gruzini, aşteptaţi în „Six Nation” şi aflaţi în cel mai bun moment din istorie prin locul 12 mondial ocupat, Vlaicu a pus România în avantaj, 8-7,prin „penalitatea” decisivă, din minutul 52.

Cu şansa unei lovituri de pedeapsă a gruzinilor care a lovit bara în ultimele minute, România a bătut Georgia, pentru prima dată în ultimii 7 ani.

România a fost desemnată câștigătoarea Rugby Europe Championship, ediția 2017, fosta Cupă Europeană a Națiunilor,  după ce forul continental, Rugby Europe, declarase inițial învingătoare formația Georgiei.

Victoria le-a adus ”Stejarilor” atât Cupa ”Antim Ivireanu”, trofeu care se pune în joc în întâlnirile directe, cât și, datorită noului regulament al Rugby Europe, titlul de campioană europeană a ediției 2017.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite