ORA DE ŞTIRI

România, o destinaţie de vacanţă puţin atractivă. În 2016, în Bulgaria au fost 8 milioane de turişti - mai mulţi decât populaţia ţării

Mai mult de jumătate dintre străinii care ne-au vizitat ţara în 2016 au venit pentru afaceri. Potrivit unui raport al Institutului Naţional de Statistică, străinii interesaţi să îşi petreacă vacanţele în România sunt mai puţini chiar şi decât cei veniţi în vizită la rude sau prieteni. În plus, ţara noastră este mult mai puţin atractivă decât cea a vecinilor din sud. Bulgaria a atras în 2016 un număr record de circa 8 milioane de turişti străini, mai mulţi decât populaţia ţării. A comentat subiectul la Ora de Ştiri Ioana Grama, director agenţie de turism.

17 Martie 2017, 23:11 (actualizat 17 Martie 2017, 23:47) |
Turismul de afaceri, înaintea vacanțelor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Anul trecut, România a fost vizitată de 2,5 milioane de turişti străini, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

Turismul în România 2016:

turişti străini: 2,5 milioane

cheltuieli: 5,9 mld. lei

Raportul ia în calcul doar hotelurile şi pensiunile care au avut peste 650, respectiv peste 150 de turişti străini în anul anterior, astfel că numărul real al turiştilor străini ar putea fi, totuşi, un pic mai mare. În 2016, străinii care au ales ca destinaţie ţara noastră au cheltuit aproape 6 miliarde de lei.

Scopul turismului:

Afaceri

Congrese si Conferinte

Cursuri

Târguri şi expoziţii

57,5% din total turisti straini

58,5% din total cheltuieli turisti

Cheltuieli turism de afaceri:

Cazare 52,7%

Restaurant, baruri 17%

Cumparaturi 11,7%

Principalele scopuri pentru care străinii ne-au vizitat ţara au fost, în ordine: afacerile, participarea la congrese, conferinte, cursuri, targuri si expozitii. Strainii au cheltuit bani mai mult pentru cazare si, mult mai putin pentru a lua masa in restaurante, pentru a merge în baruri sau pentru cumpărături.

Un alt motiv al voiajului în România au fost călătoriile în scop particular, dintre acestea, doua treimi fiind, într-adevăr, pentru vacanţe. În categoria turismului particular se înscriu şi turismul pentru cumpărături, evenimente culturale sau sportive, vizitarea prietenilor şi a rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.

Organizare sejur:

Prin agentie: 51,7%

Pe cont propriu: 30,5%

Transport:

Avion: 74,9%

Autoturism personal 14,3%

Autocare, autobuze si alte mijloace 10,8%

Puţin peste jumătate din numărul turiştilor străini sosiţi în România şi-au organizat sejurul prin agenţii de turism, iar sub o treime au venit pe cont propriu. Principalul mijloc de transport utilizat a fost avionul, urmat de autoturismul personal, autocare, autobuze, tren si altele.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ECONOMIE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 11°C
IASI 14°C 13°C
CLUJ 12°C 10°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 11°C 7°C
BRASOV 12°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI