România, loc sigur pentru sportivii ucraineni. Hocheiști din mai multe regiuni, găzduiți la Brașov. Fost baschetbalist, antrenor tehnic la Sibiu

21 martie 2022, 20:02

Oleg a venit în România cu mama lui. Au avut un drum lung, din Harkov până la Siret, cu pericole la tot pasul.

Oleg:Am plecat de acasă cu aproximativ 3 săptămâni în urmă. A fost oribil! Am stat în jur de 6 zile în buncăr şi erau bombardamente în permanenţă„.

Olga, mama lui Oleg: Sunt fericită că fiul meu este cu prietenii lui. Cred că aşa se simte bine. Până acum a fost doar cu mine şi fiica mea mai mică.

– Speraţi să vă întoarceţi acasă?

– Sperăm mult ca acest lucru să se întâmple. Oraşul nostru Harkov este atât de frumos şi îl iubim aşa de mult. Sperăm să putem trăi în orașul nostru„.

Ivan, un alt tânăr pasionat de hochei, a venit în România fără părinți. Și ca el mai sunt și alți tineri sportivi.

Ivan, hocheist: Părinţii mei sunt în regiunea Doneţk. Sunt acasă. Au vrut să se mute, dar mama mea nu a vrut să plece fără tata. Aşa că a rămas„.

Sportivii din Ucraina se vor antrena la Brașov, unde îi însoțește fostul căpitan al naționalei române de hochei, Evgheni Pisarenko, originar din Kiev.

Evgheni Pisarenko, fost căpitan al echipei naţionale de hochei: Am luat legătura cu cineva de la Federația de hochei ucraineană și m-a rugat dacă putem să organizăm grupuri și să primim aici în România, să aibă posibilitatea de a face antrenamente. Sunt 15 copii sub 18 ani, unii dintre ei chiar la lotul național de juniori. Avem colaborare cu Centrul creștin din Brașov și ne-au oferit cazare și toate condițiile foarte bune pentru ei„.

Și la Sibiu a ajuns un fost jucător de baschet internațional, Andrei Calnicenco.

El s-a alăturat staff-ului clubului CSU Sibiu ca antrenor tehnic. Dedică parte din timp și copiilor ucraineni care vor să facă mișcare.

Andrei Calnicenco, fost jucător de baschet: Toată lumea este foarte fericită aici. Pentru ei este foarte important să fie în siguranţă şi să aibă şi puţină bună dispoziţie. Să nu se gândească ce se întâmplă acasă„.

Tinerii sportivi ucraineni care ajung în țara noastră speră să-și continue antrenamentele, astfel încât cariera lor în sport să nu fie afectată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev: Ucraina aparţine Rusiei

Atac aerian masiv lansat de Rusia asupra Ucrainei