România, în premieră la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto. TVR transmite în exclusivitate competiția!

21 septembrie 2017, 11:04

Echipa României a plecat spre Toronto

Avionul a decolat, joi dimineață, împreună cu cei 15 militari români, care vor ajunge pentru prima dată la Jocurile Invictus din Canada. Nu au plecat singuri, ci împreună cu familiile și cu antrenorul lor. Am văzut în ochii lor foarte multă emoție. Unul dintre ei spunea că poate această probă este mai dificilă decât lupta din Afganistan pentru că este în primul rând o luptă cu ei înșiși, a transmis corespondentul TVR Andreea Anghel de la Baza de Transport Aerian 90 Otopeni.

Unul dintre eroii Invictus este Claudiu Butoi. În 2008, se afla pe câmpul de luptă din Afganistan. O explozie l-a lăsat paralizat de la brâu în jos pe viață. Dar lupta lui nu s-a terminat.

„Aceste jocuri semnifică, pur și simplu, testarea noastră după accident – un handicap care îl avem fiecare. Și de a vedea la ce nivel ne situăm pe linie de sport”, a declarat pentru TVR Claudiu Butoi, militar rănit în Afganistan.

„Puterea din el – nu știu de unde are atâta, că eu am obosit, el încă nu. Dar și curajul de a merge în viață„, spune soția militarului, Georgeta Elena Butoi.

„România, pentru prima dată la Jocurile Invictus. Ciprian Iriciuc, militar rănit în misiune: „Vorbim despre autodepășire și determinare””

„Noi suntem eroi în viață ai neamului românesc  –  așa suntem numiți. Suntem deosebiți de onorați de a ajunge la Jocurile Invictus, a declarat și Eugen Mihăilă, militar rănit în Afganistan.

„A fost o mare provocare. Sunt niște oameni deosebiți și nu am crezut că o să am de-a face cu niște eroi”, a declarat emoționat antrenorul echipei României, generalul în rezervă Viorel Pan.

Televiziunea Română va transmite în exclusivitate competiția!

Militarii vor concura la șase discipline sportive individuale – tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism şi înot. La acestea se adaugă, ca sport de echipă, volei din poziţia şezând. Sportivii s-au antrenat patru luni pentru acest concurs.

„Invictus Games” este un evenimentul sportiv internaţional dedicat în exclusivitate militarilor invalizi sau răniţi in misiuni în teatrele de operaţii sau la acţiuni militare interne. Participă 550 de competitori din 17 ţări participante.

De-a lungul celor opt zile, Televizunea Română va difuza, în exclusivitate, imagini de la eveniment, prin trimişii speciali în Canada – corespondentul Alina Grigore şi directorul de imagine Silviu Andrei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite