România, în premieră la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto. TVR transmite în exclusivitate competiția!

România participă în premieră, în acest an, la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto. În lot sunt incluşi 15 militari răniţi în Irak şi Afganistan. Echipa se bucură și de sprijinul Prinţului Charles, care a donat suma necesară achiziţionării unei proteze pentru sprint şi a două biciclete speciale pentru trei militari.

De-a lungul celor opt zile, Televizunea Română va difuza, în exclusivitate, imagini de la eveniment, prin trimişii speciali în Canada - corespondentul Alina Grigore şi directorul de imagine Silviu Andrei.

21 Septembrie 2017, 11:04 (actualizat 22 Septembrie 2017, 10:43) |
România, la jocurile Invictus
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Echipa României a plecat spre Toronto

VIDEO
România, la Jocurile Paralimpice Invictus. Corespondentul TVR Andreea Anghel
Avionul a decolat, joi dimineață, împreună cu cei 15 militari români, care vor ajunge pentru prima dată la Jocurile Invictus din Canada. Nu au plecat singuri, ci împreună cu familiile și cu antrenorul lor. Am văzut în ochii lor foarte multă emoție. Unul dintre ei spunea că poate această probă este mai dificilă decât lupta din Afganistan pentru că este în primul rând o luptă cu ei înșiși, a transmis corespondentul TVR Andreea Anghel de la Baza de Transport Aerian 90 Otopeni.

Unul dintre eroii Invictus este Claudiu Butoi. În 2008, se afla pe câmpul de luptă din Afganistan. O explozie l-a lăsat paralizat de la brâu în jos pe viață. Dar lupta lui nu s-a terminat.

"Aceste jocuri semnifică, pur și simplu, testarea noastră după accident - un handicap care îl avem fiecare. Și de a vedea la ce nivel ne situăm pe linie de sport", a declarat pentru TVR Claudiu Butoi, militar rănit în Afganistan.

"Puterea din el - nu știu de unde are atâta, că eu am obosit, el încă nu. Dar și curajul de a merge în viață", spune soția militarului, Georgeta Elena Butoi.

"România, pentru prima dată la Jocurile Invictus. Ciprian Iriciuc, militar rănit în misiune: "Vorbim despre autodepășire și determinare""

"Noi suntem eroi în viață ai neamului românesc  -  așa suntem numiți. Suntem deosebiți de onorați de a ajunge la Jocurile Invictus, a declarat și Eugen Mihăilă, militar rănit în Afganistan.

"A fost o mare provocare. Sunt niște oameni deosebiți și nu am crezut că o să am de-a face cu niște eroi", a declarat emoționat antrenorul echipei României, generalul în rezervă Viorel Pan.

Televiziunea Română va transmite în exclusivitate competiția!

Militarii vor concura la șase discipline sportive individuale - tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism şi înot. La acestea se adaugă, ca sport de echipă, volei din poziţia şezând. Sportivii s-au antrenat patru luni pentru acest concurs.

"Invictus Games" este un evenimentul sportiv internaţional dedicat în exclusivitate militarilor invalizi sau răniţi in misiuni în teatrele de operaţii sau la acţiuni militare interne. Participă 550 de competitori din 17 ţări participante.

De-a lungul celor opt zile, Televizunea Română va difuza, în exclusivitate, imagini de la eveniment, prin trimişii speciali în Canada - corespondentul Alina Grigore şi directorul de imagine Silviu Andrei.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 13°C 19°C
CLUJ 13°C 15°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 13°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI