România, în grupă cu Franţa şi Spania la Campionatul Mondial de Handbal care se va desfășura în decembrie, în Germania

27 iunie 2017, 18:52

România, care nu a lipsit de la nicio ediţie a Mondialelor, va întâlni la Trier Franţa, Spania, Slovenia, Angola şi Paraguay.

Primele 4 din grupa A se califică în optimile de finală, fază eliminatorie, unde începe cu adevărat greul, pentru că vor întâlni echipe din cea mai echilibrată grupă – B, unde evoluează Norvegia, Suedia, Ungaria, Cehia, Polonia şi Argentina.

Tricolorele, antrenate de spaniolul Ambros Martin, s-au calificat la turneul din Germania după ce au învins Austria în ambele manşe ale barajului, cu 34-29 (17-16) la Oradea şi cu 33-24 (11-13), la Stockerau, luna aceasta.

România a cucerit medaliile de bronz la Mondialul din 2015, cu suedezul Tomas Ryde pe banca tehnică, iar la Europeanul din 2016 s-a clasat pe 5.

Franţa este vicecampioană olimpică la Rio (2016) şi a cucerit bronzul la Europenele de anul trecut, terminând pe 7 la Mondialul de acum 2 ani, reamintește Agerpres.

Spania, care a învins România la CM 2015 (în grupă), a ocupat în final locul 12, iar la Europeanul de anul trecut s-a clasat pe 11.

Slovenia a terminat pe 14 la Europeanul de anul trecut.

Angola, campioana Africii, a învins surprinzător România (23-19) la Jocurile Olimpice, înfrângere care a dus la eliminarea tricolorelor după faza grupelor.

Componenţa grupelor CM 2017:

Grupa A (Trier): Franţa, România, Spania, Slovenia, Angola, Paraguay;
Grupa B (Bietigheim-Bissingen): Norvegia, Suedia, Cehia, Ungaria, Argentina, Polonia;
Grupa C (Oldenburg): Danemarca, Rusia, Brazilia, Muntenegru, Japonia, Tunisia;
Grupa D (Leipzig): Olanda, Germania, Serbia, Coreea de Sud, China, Camerun.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite