România, condamnată la CEDO. Un tânăr torturat în 2011 de polițiștii din Bistrița va primi 10 mii de euro

23 octombrie 2018, 19:46

În 2011, tânărul de doar 18 ani a fost reținut după un jaf cu un pistol de jucărie la un chioșc din apropierea casei. Poliţiştii l-au considerat suspect pentru că băiatul era stângaci, la fel ca bărbatul care a jefuit magazinul.

Tânărul a fost ridicat de agenți de la școală și dus la secție unde a fost bătut cu palmele și bastoanele până a făcut pe el. În urma torturii a rămas cu un timpan spart și sechele psihice.

Ulterior, dosarul jafului a fost clasat din lipsă de probe. După ani întregi de procese, timp în care cazul a fost respins de trei ori de instanțele din Bistrița, familia băiatului a avut câștig de cauză la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Dar este o victorie amară. Polițiștii care l-au maltratat sunt și acum în funcții, iar unul dintre ei este chiar șeful poliției municipiului Bistrița.

În ciuda deciziei CEDO, conducerea Poliției Române ridică din umeri și spune că torționarii nu pot fi trași la răspundere.

După ani de terapie, tânărul maltratat de polițiștii bistrițeni și-a refăcut parțial sănătatea și a emigrat în Olanda.

Refuză să își amintească episodul negru din trecut și speră doar ca niciun nevinovat nu va mai trece printr-un asemenea coșmar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite