România, țara urgențelor medicale. Medicii sunt copleșiți de numărul mare al pacienților care vin la UPU fără motiv

18 iulie 2017, 20:48

Pacienţii au învăţat că vizita la Camera de Gardă a unui spital te scapă de cozi sau liste de aşteptare. Nu contează că nu ai o suferinţă gravă, o urgenţă. Medicii trebuie să îi trateze pe toţi bolnavii deşi, în mod firesc ar fi să preia cazurile grave, pacineţi în stare critică şi care au nevoie de intervenţii imediate.

La Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Universitar din Capitală se prezintă, într-o zi obișnuită, aproximativ 500 de persoane. Medicii spun că aproximativ 150 nu reprezintă o urgență majoră.

Iar pacienţii ştiu şi că, indiferent dacă plăteşti sau nu asigurări, la urgenţă totul este gratuit.

Persoanele  care nu au probleme grave consumă  din timpul care ar putea fi acordat adevăratelor urgenţe. Medicii discută intens pe reţelele de socializare situaţia de la urgenţe.  Povestesc despre persoane care reclamă insomnii, depresie după moartea unui iepure, sau cer consultaţie rapidă pentru că au lăsat pâinea în cuptor.

(w500) MulČi rom

(w500) MulČi rom

(w500) MulČi rom

Problema este că nu există legislaţie clară privind cazurile medicale de urgenţă primite şi tratate la camerele de gardă. Iar autorităţile nici nu au în plan soluţii sau schimbarea regulilor.

Banii pentru finanțarea UPU vin din partea Caselor de Sănătate pentru fiecare fișă a unui pacient asigurat. Pentru cei care nu au asigurări, plăteşte Ministerul Sănătății.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă