Români şi austrieci au demonstrat la Viena, în faţa sediului Cancelarului, faţă de blocarea aderării României la spaţiul Schengen

19 decembrie 2022, 00:01

Erich Mocanu, Asociaţia Umanitară AEBS: „Suntem aici pentru a protesta faţă de cancelarul Karl Nehammer deoarece, în ultimele trei săptămâni, a spus foarte multe minciuni despre poporul român la Comisia Europeană, în media austriacă şi în Parlamentul European. Ce vrem să obţinem? Este în interesul Austriei să aibă un cancelar care nu minte, spune mereu adevărul. Desigur, el vrea să protejeze Austria, dar nu prin minciuni!”

România nu a fost un stat care să permită trecerea migranților ilegali, de exemplu afgani către țările occidentale, a adăugat Erich Mocanu.

Potrivit unor surse vieneze, aderarea României la acordul Schengen ar putea fi posibilă dacă va scădea numărul imigranților ilegali care ajung în Europa centrală.

Consiliul European, care urmează să fie convocat în prima decadă a lunii februarie, la Bruxelles, este considerat un „moment crucial” în privinţa aderării României la spaţiul Schengen în anul 2023.

Aceleaşi surse au subliniat însă că, în măsura în care preşedinţia suedeză nu va accepta discutarea subiectului extinderii spaţiului european de liberă circulaţie, o decizie în privinţa admiterii României în Schengen în anul 2023 este puţin probabilă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite