Români prinși în caruselul mafiei. Autoritățile italiene au anihilat o grupare care spăla bani negri

14 decembrie 2018, 14:41

În urma cu două zile autoritățile italiene au arestat mai mulți membri ai unei rețele criminale specializate în spălare de bani.

Gruparea era formată din italieni, turci, chinezi și români, iar lider era un cetățean turc. Aceștia au pus la punct un mecanism de albire a banilor negri proveniți de la comercianți chinezi.

„Foloseau o metoda învechită pentru colectarea banilor în schimb spălarea lor se făcea prin metode sofisticate. Banii chinezilor erau fie convertiți în alte valute fie erau folosiți pentru cumpărarea de lingouri de aur fără certificat de proveniență. Apoi se făcea transferul în străinătate, spune procurorul parchetului din Bologna.

Pentru a putea scoate lingourile din Italia gruparea și-a creat un punct sigur de export, principala poartă de ieșire din țară a aurului era aeroportul din Bologna. Acesta era principalul punct de gestionare a traficului ilicit și, așa cum a relevat ancheta, toate transporturile numai pe aici treceau, comandantul Gărzii Financiare din Bologna.

Anchetatorii italieni susțin că aurul era valorificat pe piețele din Turcia, Spania și Grecia.

Banii obținuți erau depuși în conturile liderului grupării și transferați apoi prin mai multe conturi.

Aici interveneau și cei doi români. Aceștia au recrutat, spun surse autorizate, in jur de 100 de persoane cu venituri modeste pentru a le fi folosi conturile. Metoda este una cunoscută polițiștilor români.

Banii proveniți din circuitul italian erau transferați către conturi din Marea Britanie. Cei doi români au fost arestați la domiciliu și cel mai probabil, vor fi extrădați.

În cursul anchetei din Italia au fost confiscate 70 de kg de aur și 1,5 milioane de euro. Și 10 suspecți au fost reținuți de autoritățile peninsulare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite