Români inventivi cu spirit antreprenorial. O echipă de IT-iști clujeni a lansat o platformă web pentru a-i ajuta pe copiii cu probleme de greutate să slăbească

12 noiembrie 2019, 10:26

Vorbim astăzi despre banii pe care Europa ni-i dă gratis. Fondurile europene nerambursabile! Jurnaliștii Știrilor TVR din țară ne arată câteva exemple de succes în afaceri.

O echipă de IT-iști clujeni a lansat o platformă web pentru a-i ajuta pe copiii cu probleme de greutate să slăbească

O echipă de IT-iști clujeni a lansat o platformă web și la o aplicație pe mobil cu scopul de a-i ajuta pe copiii cu probleme de greutate să slăbească și să ducă un stil de viață sănătos. Valoarea totală a proiectului este de un milion de euro, din care 650.000 de euro au fost atrași prin fonduri europene.

Aplicația se adresează familiilor cu copii cu vârste între 8 și 14 ani. Pentru a putea utiliza aplicația corespunzător, părinții trebuie să le creeze copiilor un profil personal unde să introducă vârsta, greutatea, înălțimea și date legate de ceea ce mănâncă și orele exacte.

În acest sens, aplicația preia datele și în mod automat generează o dietă potrivită pentru fiecare persoană.

Proiectul a început în august 2017, platforma fiind necesară, spun fondatorii, în condițiile în care unul din trei copii din Europa, cu vârste între 6 și 9 ani, este, în prezent, supraponderal sau obez, iar România se află pe locul al doilea in Europa în ceea ce privește numărul copiilor cu exces de greutate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă