Români exploatați în Spania. Muncitorii îi aveau cu ei și pe copiii lor

21 iunie 2018, 14:25

Românii au ajuns în Spania de cel puțin o lună ca să muncească în  agricultură. Casa lor era un fost atelier auto din localitatea Pedro Munoz, din provincia Ciudad Real, care nu avea nici baie și nici bucătărie, iar  podeaua era locul de dormit.

Condițiile inumane în care erau ținuți muncitorii români au fost denunțate de primăria orașului, care vrea să-l amendeze pe proprietarul clădirii.

Autoritățile spaniole i-au identificat deja pe românii din Pedro Munoz și  păstrează legatura cu Ambasada României, urmând să se stabilească dacă sunt  victimele unei rețele de exploatare prin muncă.

Spania este una din țările cu cele mai multe cazuri de exploatare prin  muncă, iar Consiliul Europei cere guvernului de la Madrid să înmulțească  inspecțiile în sectorul agricol și în cel al serviciilor la domiciliu.

Aceste cazuri în care muncitorii români ajung să fie ținuți în condiții  inumane se produc în fiecare an în agricultură.

Mulți dintre ei sunt înșelați de intermediari care îi racolează în România cu oferte atractive, dar în cele din urmă sunt exploatați fără contract pe  sume foarte mici.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite