Români care lucrează la o companie de prelucrare a cărnii din Dissen, Germania, depistați cu COVID-19

Mai mulți cetăţeni români care lucrează la o companie de prelucrare a cărnii din Dissen, Landul german Saxonia Inferioară, sunt infectați cu COVID-19, a anunțat, joi, Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat.

21 Mai 2020, 16:07 (actualizat 21 Mai 2020, 16:40) Știrile TVR |
Companie de prelucrare a cărnii. Arhivă
Companie de prelucrare a cărnii. Arhivă
Dissen, Germania

Până la acest moment, nu există date concrete cu privire acestea. Numărul total al angajaţilor diagnosticaţi va fi comunicat în cursul zilelor următoare.

Toate persoanele infectate suferă de o formă uşoară a bolii sau sunt asimptomatice şi beneficiază de sprijinul companiei angajatoare pentru procurarea produselor necesare în această perioadă, a precizat MAE.

Conform datelor comunicate de misiunea diplomatică, demersurile autorităţilor germane competente pentru investigarea şi gestionarea situaţiei sunt în curs de derulare, iar compania cooperează îndeaproape cu autorităţile locale pentru a lua toate măsurile necesare în acest context.

La nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea la această companie.

Ambasada menţine legătura atât cu autorităţile locale, cât şi cu reprezentanţii companiei și este pregătită să acorde asistenţa consulară necesară, în limita competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE s-a autosesizat, prin Ambasada României la Berlin, în urma informaţiilor apărute în mass-media despre depistarea cazurilor de infecţie cu COVID-19 la compania din Dissen.

MAE reiterează că misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din străinătate tratează "cu prioritate" orice solicitare de sprijin din partea cetăţenilor români şi întreprind demersuri pentru soluţionarea fiecărei situaţii, în măsura posibilului, în contextul limitărilor impuse de pandemia de COVID-19.

MAE le recomandă cetăţenilor români care se află în străinătate şi se confruntă cu situaţii dificile, inclusiv cazuri în care drepturile acestora nu sunt respectate, să contacteze misiunea diplomatică sau oficiul consular cel mai apropiat.

(sursa: Agerpres)

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 33°C 30°C
IASI 30°C 30°C
CLUJ 28°C 28°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 32°C 28°C
BRASOV 31°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI