Români blocați în aeroporturi din cauza ceții. Mai multe zboruri au fost anulate sau întârziate. Printre călătorii afectați, procurorul-șef european, Laura Codruța Kovesi

20 decembrie 2019, 13:24

ACTUALIZARE Unii pasageri au rămași blocați pe aeroport, dar în cele mai multe cazuri călătorii au aflat că sunt reprogramați pentru zilele următoare sau chiar după Anul Nou. Codul galben de ceață a fost prelungit de mai multe ori. Compania a transmis că întârzierile sunt o consecinţă a condiţiilor meteo de pe anumite aeroporturi din România.

Zborul din Blegia de ieri, a avut “o întârziere semnificativă din cauza sosirii întârziate a aeronavei de pe zborul anterior”.

Nervi întinși la maximum, oboseală și multă furie. 180 de pasageri care au plecat din Belgia de la Liege pentru a ajunge la Cluj cu o cursă Wizz Air trebuiau să aterizeze pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” ieri, dar au ajuns abia azi.

Printre călători s-a aflat și procurorul-șef european, Laura Codruța Kovesi, care a depus plângere împotriva companiei aeriene și cere despăgubiri.

Compania Wizz Air a transmis printr-un comunicat că „pasagerii cursei de la Liege au fost informați și li s-a oferit cazare la hotel, programarea pe un zbor alternativ în funcţie de disponibilitate, rambursarea totală a sumei achitate pentru bilet sau rambursarea în proporţie de 120 la sută, sub formă de credit pentru rezervări viitoare”.

Ceața a creat probleme și pentru multe alte zboruri. Sute de pasageri au petrecut ore bune în aeroportul din Cluj. Alții au aflat că zborurile lor au fost amânate până după sărbători.

Reprezentanții aeroportului spun că nu există soluții tehnice pentru a face față condițiilor de vizibilitate foarte scăzută.

ACTUALIZARE Ceața persistentă dă peste cap traficul aerian la Cluj-Napoca! Mai multe zboruri au fost anulate, iar altele au avut întârzieri mari. Aproape 200 de români sunt blocați pe un aeroport din Belgia și mai multe zboruri care trebuiau să plece încă așteaptă.

În terminalul de plecări a aeroportului din Cluj-Napoca sunt câteva sute de persoane care au avut de așteptat cursa. Aceste persoane sunt norocoase pentru că urmează să se îmbarce.

Problemele au apărut în urmă cu două zile când a apărut codul de ceață în vestul țării. Astfel 12 curse au fost amânate sau anulate. Majoritatea avioanelor au fost direcționate către Sibiu sau Târgul Mureș.

Au fost amânări ale curselor pentru duminică sau chiar pentru anul viitor, pentru că sunt operatori care au vândute după sărbători.

Oamenii care astăzi sau ieri voiau să zboare, vor mai putea zbura doar după anul nou. Asta în cazul în care nu găsesc alte curse.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite