Românca sechestrată și abuzată în Italia a luat legătura cu familia din țară, dar nu vrea să revină în România

24 noiembrie 2017, 14:08

Cristina şi mama ei au vorbit astăzi la telefon. Prima dată după ani buni. Câteva cuvinte! Atât au reușit să schimbe. Părea slăbită și n-a fost în stare să vorbească prea mult. Dar au fost cele mai importante cuvinte … după foarte mulţi ani de tăcere.

Ministerul român de Externe a anunţat că femeia se află într-un spital din Bari, unde are parte de îngrijire medicală și consiliere psihologică. Copiii se află într-un centru de asistență socială.

Cazul este monitorizat de consulatul general de la Bari. Între timp, mai multe asociații ale românilor din Italia fac un apel la cei care merg să lucreze în Pensinsulă să se informeze dacă agenția care îi angajează există și ce condiții oferă.

Silvia Dumitreache, președinta Asociației Femeilor românce din Italia, consideră că este imposibil ca nici un vecin sau un asistent social din Italia să nu fi remarcat starea precară a copilului care mergea la școală.

Nu a reacționat nimeni pentru că era un copil român, iar bărbatul care îl aducea la cursuri era violent și schimba deseori școala.

Cristina Condrea le-a spus oficialilor români că nu vrea să se mai întoarcă în România. În primul rând pentru că cei doi copii vorbesc doar italiană. Nici ea nu mai stăpânește bine limba maternă. În plus, în România s-ar întoarce în sărăcie.

După ce se va mai întrema, Cristina va fi ajutată să îşi găsească un loc de muncă şi să ducă o viaţă normală în Italia. Cel puțin așa au promis autoritățile italiene oficialilor români.

Cristina a trăit 10 ani de groază în Italia. A fost sechestrată și abuzată într-o localitate în apropiere de Calabria. Tânăra are și doi copii rezultați în urma abuzurilor sexuale. Cu toţii au fost salvați din infern de carabinierii italieni. Bărbatul care a torturat-o, un italian de 52 de ani, a fost deja reținut.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite