Românca rănită în exploziile de la Madrid are leziuni grave, dar e în afara oricărui pericol. Ministrul Ana Birchall o vizitează la spital

5 mai 2017, 11:32

O româncă a fost rănită în exploziile de ieri, din apropierea Madridului. Tânăra de 22 de ani lucra într-un complex industrial din apropierea fabricii de reziduuri periculoase, unde s-au produs exploziile. Și a fost strivită de o ușă, doborâtă de unda de șoc. Femeia are leziuni grave – a fost internată cu fractură de bazin, dar e în stare stabilă.

În total, 30 de oameni au fost răniți în incident, doi grav. Exploziile de la fabrică au provocat un incendiu devastator, care a mistuit o hală de 10 mii de metri pătrați plină cu dizolvanți și alte soluții chimice. Autoritățile spun că, deocamdată, cauzele deflagrațiilor nu sunt clare.

Ministerul Afacerilor Externe informează printr-un comunicat că, în urma incidentului, a fost rănit un cetăţean român care a fost internat în spitalul din Arganda del Rey, în prezent acesta aflându-se în afara oricărui pericol.

Un diplomat cu atribuţii consulare din cadrul misiunii diplomatice române s-a deplasat la unitatea medicală în care este internat cetăţeanul român, pentru a obţine informaţii suplimentare privind starea de sănătate a acestuia şi pentru a oferi asistenţă consulară.

Ambasada României la Madrid menţine în permanenţă legătura cu cetăţeanul român şi cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, aflată în vizită oficială în Spania, se deplasează la spitalul unde este internat cetățeanul român pentru a se interesa de starea de sănătate a acestuia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite