Românca depistată cu COVID-19 în Insula Creta este în carantină. Medic grec: Stăm cu sufletul la gură să vedem care va fi efectul redeschiderii graniţelor

5 iulie 2020, 15:20

MAE rectifică unele informații transmise ieri despre turista româncă din Grecia depistată pozitiv. În spațiul public au apărut controverse legate de țara din care aceasta ar fi plecat.

MAE precizează că turista a ajuns în Creta pe 1 iulie, cu o cursă charter, și nu pe 2 iulie, cum anunțase ieri. Femeia a fost transferată la un hotel special, unde va rămâne în carantină 14 zile, împreună cu un membru al familiei.

Starea ei este bună și beneficiază de monitorizare medicală.

Epidemiologii eleni spun că următoarele două săptămâni sunt cruciale pentru a vedea dacă ceea ce ei numesc experimentul redeschiderii turistice  funcționează.

Medic grec: Nu vă ascund faptul că stăm cu sufletul la gură să vedem, în următoarele 10-14 zile, care va fi efectul redeschiderii graniţelor. Dacă va creşte numărul îmbolnăvirilor, vom actualiza măsurile legate de primirea turiştilor.

Ieri, după câteva ore de trafic oarecum normal, la punctul de trecere Kulata-Promachonas, de la granița bulgaro-elenă, s-au format din nou cozi. Oamenii au așteptat ore întregi să treacă în Grecia. Astăzi, situația s-a normalizat.

În schimb, Grecia a închis frontiera pentru cetățenii din Serbia, care se confruntă cu o revenire a epidemiei de coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Grecia a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex