Un român a fost condamnat la 12 ani de închisoare în Marea Britanie pentru exploatarea sexuală a două femei

29 iulie 2022, 13:44

Cercetările au arătat că victimele ar fi fost recrutate din România și duse în Marea Britanie, unde ar fi fost obligate prin ameninţări şi violenţă să practice prostituţia. Cei care apelau la astfel de servicii erau racolaţi prin intermediul unor anunţuri postate de român. Acesta va sta acum în spatele gratiilor pentru următorii 12 ani.

În cursul anului 2022, în cursul lunii martie, în urma informațiilor pe care le-au primit, polițiști din cadrul BCCO București – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane – au identificat un posibil caz de trafic de persoane în Marea Britanie. Având în vedere că, două persoane, cetățeni români, într-o situație de pericol, am informat autoritățile din Marea Britanie. Ca urmare a acestor informări, polițiștii britanici au acționat la o adresă unde  două tinere se aflau în lipsire de libertate, în orașul Leeds, a declarat șeful BCCO Bucureşti.

Informațiile au fost furnizate Poliției de un cetățean român, care a apelat la serviciile celor două victime ale traficului  de persoane.

Potrivit unor surse apopiate anchetei, inculpatul este proxenetul Anghel Iordache, care a plecat în Anglia în iarnă, imediat ce i-a fost ridicat controlul judiciar într-un dosar tot de trafic de persoane. În acel dosar, fusese  fost condamnat în 4 luni la 11 ani și 8 luni.

Cele doua fete sunt una din Constanța, alta din Bucuresti  și produceau în jur de 500 de lire pe zi fiecare.

Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti (BCCO), Bogdan Motoroiu, a declarat, vineri, că, în urma bunei cooperări cu autorităţile din Marea Britanie, în ultimii 7 – 8 ani au fost rezolvate peste 50 de cazuri privind traficul de persoane, similar celui în care un român a fost condamnat, în luna iulie, la 11 ani şi opt luni de închisoare pentru exploatarea sexuală a două tinere.

„Avem o bună cooperare cu autorităţile din Marea Britanie, lucru de altfel relevat şi de bunele practici pe care autorităţile române şi autorităţile din Marea Britanie le-au dezvoltat în ultimi ani în zona combaterii traficului de persoane. În ultimii 7 – 8 ani, numărul cazurilor în care s-a folosit echipa comună de investigaţii este undeva la peste 50”, a precizat şeful BCCO, într-o declaraţie de presă susţinută la Centrul de presă al IGPR pe tema salvării a două tinere pe teritoriul Marii Britanii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite