Roma înăspreşte tonul împotriva Germaniei pentru susţinerea organizaţiilor care ajută migranţi

Migranți
Migranți
24 septembrie 2023, 14:45

Ministrul italian al apărării, Guido Crosetto, a vorbit duminică în ziarul La Stampa despre un comportament „foarte grav”, relatează DPA.

Berlinul pune în dificultate o ţară cu care teoretic este ”prieten”, a spus Crosetto.

Ministrul este membru al partidului de guvernământ de extremă-dreapta Fratelli d’Italia (Fraţii Italiei), al premierului Giorgia Meloni. Au existat proteste şi ale partenerului său mai mic de coaliţie, Liga.

Roma consideră că sprijinul guvernului german pentru organizaţiile de ajutorare care se ocupă de migranţii de pe teritoriul italian este o interferenţă în afacerile sale interne.

Vineri, Ministerul de Externe al Germaniei a subliniat că acest sprijin a pus în aplicare o decizie luată de parlament.

Prima tranşă de bani – între 400.000-800.000 de euro – va fi alocată unui proiect pentru operaţiuni de îngrijire pe uscat şi unui proiect de salvare pe mare. Una dintre organizaţiile care vor primi fondurile este SOS Humanity, care gestionează ambarcaţiuni de salvare a migranţilor pe Marea Mediterană.

Problema migraţiei şi a activităţii organizaţiilor private de ajutor german în Marea Mediterană a fost mult timp o sursă de tensiune între Roma şi Berlin, chiar şi sub guvernele italiene anterioare.

Meloni a promis că va reduce numărul de migranţi care ajung cu barca în Italia. Cu toate acestea, mai mult de 130.000 de sosiri au fost înregistrate de la începutul anului, de două ori mai multe decât în aceeaşi perioadă din 2022.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite