Roma a aniversat 2773 de ani de la fondare

22 aprilie 2020, 12:09

Capitala Italiei nu s-a simțit mai goală și mai liniștită ca aseară când, în mod normal, Coloseumul răsuna de gladiatori și care romane, evenimente prin care se marca ziua orașului. În pandemie însă, un singur om a fost în inima orașului pentru a-i ura la mulți ani.

Întreaga Italie este închisă de pe 9 martie. Guvernul pregătește un plan pentru relansarea economiei pe care urmează să-l anunțe până la finele acestei săptămâni.

În Italia sunt fabrici care nu și-au întrerupt producția, cum sunt cele care fac celebra brânză parmezan, iar săptămâna trecută s-au redeschis librăriile și magazinele mici.

Autoritățile sunt încurajate și de evoluția epidemiei de coronavirus. Numărul infectaților este în scădere de 2 zile consecutive. La fel și cazurile grave.

Italia ramâne țara cu cele mai multe decese, peste 24.000 și peste 100.000 de persoane pozitive. Restricțiile de circulație sunt în vigoare până cel mai devreme pe 3 mai, iar evenimentele publice și competițiile sportive sunt anulate. Dar asta nu a oprit două adolescente să joace tenis. Fetele de 11 și 13 ani au devenit o adevărată senzație pe internet cu o partida jucată între 2 terase.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite