Roger Federer şi Elena Vesnina au câştigat turneul de la Indian Wells

Roger Federer şi Elena Vesnina Indian Wells 2017
Roger Federer şi Elena Vesnina Indian Wells 2017
20 martie 2017, 09:36

Roger Federer s-a declarat „complet surprins” după victoria  din turneul ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (Statele Unite).

„Sunt complet surprins de tot ceea ce s-a întâmplat, pentru că nu am fost departe de cădea pe locul 35 mondial, dacă nu aș fi participat la Openul Australiei sau dacă aș fi fost eliminat mai devreme. Acum sunt pe locul 6 și este formidabil. Sunt cu adevărat foarte mulțumit nu doar de victorii, dar și de modul în care am reușit să-i înving pe Stan, pe Rafa, precum și pe toți cei pe care i-am învins în Australia. Este extraordinar, însă surpriza rămâne mare”, a declarat Federer.

Fostul număr 1 mondial consideră că a avut un avantaj din punct de vedere fizic în fața lui Wawrinka, locul 3 ATP, după meciurile dificile pe care acesta le-a avut în optimi și în sferturile de finală, cu japonezul Kei Nishikori și austriacul Dominic Thiem, ambele câștigate în trei seturi.

La rândul ei, Elena Vesnina a câștigat cel mai important trofeu din carieră, după ce a reușit să o învingă în trei seturi, 6-7 (6/8), 7-5, 6-4, pe  Svetlana Kuznețova.

Vesnina (30 ani) și-a trecut în palmares al treilea titlu WTA la simplu şi a urcat pe locul 13 în ierarhia mondială, cel mai bun pe care l-a ocupat până acum.

„Doar un titlu de Mare Șlem este mai important decât un titlu cucerit aici, ceea ce este extraordinar”, a subliniat Elena Vesnina, campioană olimpică la dublu la  Jocurile 2016 de la Rio.

Svetlana Kuznețova, locul 7 WTA, care împlineşte 32 de ani în luna iunie, a fost învinsă pentru a treia oară în cariera sa într-o finală la Indian Wells, după cele pierdute la edițiile din 2007 și 2008. Kuzneţova are în palmares  două titluri de Grand Slam, cucerite la US Open (2004) și Roland Garros (2009).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite