Roger Federer câștigă Turneul ATP de la Miami, în a doua finală disputată în acest an cu Rafael Nadal. Este al treilea titlu din 2017

Roger Federer Miami 2017
Roger Federer Miami 2017
3 aprilie 2017, 08:51

Roger Federer este de neoprit.  De o oră şi 34 de minute de joc a avut nevoie elvețianul  pentru a se impune în două seturi, 6-3, 6-4 în fața vechiului său prieten și rival. Este a treia victorie cu Nadal în 2017 și  a patra victorie consecutivă în meciurile directe – o premieră pentru Federer în această rivalitate care datează din 2004. Totuși, Nadal conduce confortabil în acest duel, cu 23-14.

Fostul lider mondial a reușit a 19-a victorie din acest an și a câștigat în Florida pentru a treia oară în carieră, la 11 ani distanţă de precedentul succes.  A mai cucerit trofeul de la Miami  în 2005 și 2006. Acum, la 35 de ani ai, și-a trecut în palmares al 91-lea titlu din carieră și al treilea din acest an, după Australian Open în ianuarie și Indian Wells în martie.

După acest nou succes, Federer urcă de pe locul 6 pe 4 în clasamentul ATP.

Federer a declarat la finalul partidei că intenționează să ia o pauză de la competițiile pe zgură până la turneul de la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem din acest an, care se desfășoară în perioada 27 mai – 11 iunie. „Am nevoie de odihnă, corpul meu are nevoie să fie protejat, am nevoie de mai mult timp ca să mă pregătesc. Probabil că voi putea fi văzut din nou la Roland Garros”, a explicat elvețianul.

Federer și Nadal s-au întâlnit pentru prima dată tot la Miami, în 2004, când spaniolul, cel mai tânăr jucător de pe tablou și fără vreun titlu în palmares, avea să îl învingă în turul 3, cu 6-3, 6-3, pe Roger Federer, deja un star al tenisului mondial. Elvețianul tocmai câştigase Australian Open, într-o finală cu Safin, şi triumfase  la Indian Wells, având o singură înfrângere în acel an.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite