Roger Federer, fost nr. 1 mondial în tenisul masculin și unul dintre cei mai iubiți sportivi din lume, a anunțat că se retrage după competiția Laver Cup, din 23-25 septembrie

15 septembrie 2022, 16:59

După ce a strâns 20 de titluri de Grand Slam la simplu în cariera sa, elvețianul își va lua rămas bun de la fanii săi la Laver Cup, care se va juca la Londra, între 23 și 25 septembrie.

 

 

Iată ce a declarat fostul nr. 1 mondial:

„Familiei mele din tenis și nu numai, va spun că, dintre toate cadourile pe care tenisul mi le-a oferit de-a lungul anilor, cel mai mare, fără îndoială, au fost oamenii pe care i-am întâlnit pe parcurs: prietenii mei, concurenții mei. și mai ales fanii, care dau viață sportului. Astăzi vreau să vă transmit câte ceva: După cum mulți dintre voi știți, ultimii trei ani m-au întâmpinat cu provocări sub forma unor accidentări și intervenții chirurgicale. Am muncit din greu pentru a reveni la o formă competitivă completă. Dar cunosc și capacitățile și limitele corpului meu, precum și mesajul său către mine a fost clar.

Am 41 de ani. Am jucat peste 1.500 de meciuri de-a lungul a 24 de ani. Tenisul m-a tratat mai generos decât aș fi visat vreodată, iar acum trebuie să recunosc că este timpul să pun capăt carierei competitive”.

Federer nu a mai jucat de la semifinalele de la Wimbledon din 2021, după ce a suferit o a treia operație la genunchi, iar acum se va retrage la Laver Cup din Londra, care are loc în perioada 23-25 septembrie.

În ceea ce a fost o carieră cu adevărat remarcabilă, Federer a strâns șase titluri la Australian Open, opt la Wimbledon, cinci campionate la US Open și un French Open. A câștigat Finalele ATP de șase ori și a câștigat, de asemenea, medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2008, alături de compatriotul Stanislas Wawrinka la dublu masculin, în timp ce echipa sa Elveția a câștigat Cupa Davis în 2014.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite