Rodica Dilevschi, voluntar la Crucea Roșie în Italia: Sperăm cât mai repede să se termine acest coșmar

7 aprilie 2020, 18:28

15 minute pentru echipare şi apoi ore în şir de lucru cu pacienţi infectaţi şi bătrâni aflaţi în carantină. Rodica Dilevschi are 31 de ani şi de patru ani face voluntariat la Crucea Roşie, în localitatea Sorbolo din Italia. Când a început pandemia de covid-19, nu a stat nicio secundă pe gânduri sa implice în luptă. Nu primeşte niciun ban pentru truda ei, iar riscul de infectare o ameninţă în fiecare zi.

După ce transportă pacienţii infectaţi la spital, trece la altă muncă. Merge din uşă în uşă la fiecare bătrân neajutorat sau infectat şi le duce medicamente şi hrană. La final de zi nu numără kilometrii parcurşi, ci vieţile salvate.

Este o perioadă stresantă şi suntem foarte prezenţi şi activi pentru fiecare care are nevoie de ajutorul nostru. Mergem la bătrâni singuri sau persoane infectate cu coronavirus şi le ducem cumpărături.” Rodica ne spune că zilnic vede un adevărat iad.

Vreau să vă rog să vă ajutaţi reciproc, mergeţi odată la 10 zile la cumpărături. Ajutaţi vecinii, bătrânii care nu pot merge la cumpărături.”

Rodica Dilevschi este doar unul dintre medicii, asistentele, sau voluntarii care ne fac cinste în această perioadă. Lupta lor pentru bine tuturor nu va fi uitată.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite