Rodeo Drive, strada bogaților din Beverly Hills, a împlinit 50 de ani de faimă

15 octombrie 2018, 20:40

Se poate spune despre Rodeo Drive că este un fel de Mecca al luxului. Cei mai bogați oameni ai planetei vin să-și cheltuiască banii pe această stradă din Beverly Hills. Dar nu a fost mereu așa.

PHIL SAVENICK, istoric și fotograf: „Beverly Hills era deşert. Nimeni nu ar fi venit aici. Aşa că Rodeo a apărut mai întâi ca o străduţă pe care se trecea călare, iar clădirile erau foarte mici”.

Din 1900 până în 1950, pe Rodeo Drive nu era nici urmă de magazin de haine. Era plin de localuri, prăvălii și benzinării. S-a mers cu trăsura sau călare până pe la sfârșitul anilor 50. Istoria străzii, așa cum o știm astăzi, a început la sfârșitul deceniului 6, când omul de afaceri Fred Hayman a deschis primul butic de lux – Giorgio Beverly Hills.

KATHY DAVOUDI-GOHARI, președinta Comitetului Rodeo Drive: „Câţiva ani mai târziu, a fost numit «tatăl străzii Rodeo Drive», pentru că el a fost un vizionar. A venit într-un loc unde nu există niciun magazin de lux, niciun magazin de haine, iar el a deschis primul magazin de acest gen. A fost intrarea lui pe stradă, dar planul lui era mult mai mare. S-a dus personal în Italia ca să-l întâlnească pe Aldo Gucci şi l-a convins să-şi deschidă un magazin pe Rodeo Drive”.

Și casa de modă a legendarului designer și-a deschis aici primul magazin acum 51 de ani. În 1972 s-a format și un comitet al străzii care avea ca obiectiv să atragă cât mai multe nume faimoase aici, în deșert.

Și după succesele lui Hayman și Gucci, restul e istorie. Rodeo Drive nu este doar o stradă a marilor designeri. Aici se află și Galeria de artă Michael, un loc unde se vând opere de artă semnate de nume ca Picasso, Renoir sau Chagall.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite