Rocadă în Downing Street 10. Boris Johnson a preluat mandatul de premier

24 iulie 2019, 12:17

Britanicii au asistat la un întreg ritual politic.

În prima parte a zilei, Theresa May a mers în Parlamentul de la Westminster, unde și-a prezentat rezultatele guvernării și a vorbit despre plecarea din guvern.

Theresa May, fostul premier al Marii Britanii: „Sunt bucuroasă să predau ştafeta unui lider al Partidului Conservator în ascensiune şi unui prim-ministru cu care am colaborat când era în cabinetul meu, care este devotat în calitate de politician conservator şi a susţinut manifestul partidului care cerea respectarea votului poporului britanic din 2016, pentru a oferi un viitor strălucitor acestei ţări„.

A revenit la reședința premierului pentru a le mulțumi angajaților, apoi a mers la Palatul Buckingham, pentru a-i preda Reginei mandatul.

După mai puțin de o oră, Regina l-a desemnat pe Boris Johnson să formeze noul guvern.

Boris Johnson și-a început în 1987 cariera ca ziarist și editorialist, dar a devenit celebru după ce a apărut în diverse emisiuni de televiziune.

Din 2001, a început să cocheteze cu politica și a câștigat un scrutin local în Henley.

În 2007, a câștigat zdrobitor primul mandat de primar al Londrei, iar în 2012 un al doilea. În 2015 a revenit în Parlament.

În fine, între 2016 și 2018 a devenit ministru de Externe.

Un adept fanatic al ieșirii din Uniunea Europeană, Johnson este considerat copilul teribil al politicii britanice.

Mulți analiști consideră că nu are bune maniere, că întârzie și nu-i pasă că întârzie, se îmbracă neîngrijit, jignește oamenii și duce o permanentă luptă pentru supremație.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă