Robotul Alter 3 a dirijat o orchestră simfonică

Robotul Alter 3
Robotul Alter 3
9 februarie 2020, 12:07

Keiichiro Shibuya este compozitorul japonez care a scris bucata muzicală interpretată în Sharjah, Emiratele Arabe Unite, în prima săptămână din februarie.

Ca și roborul produs de Hanson Robotics, Sophia, dispozitivul Alter 3 se mișcă și arată ca o ființă umană. Fața este partea corpului realizată în cel mai elaborat mod, restul fiind o structură metalică prin care se poate vedea rețeaua de resorturi care declanșează mișcările în timp ce dirijează.

“Lucrarea e o metaforă a relațiilor dintre oameni și tehnologie. Din când în când robotul o ia razna iar orchestra trebuie să îl urmeze. Dar alteori, oamenii și robotul colaborează foarte bine”, a arătat compozitorul pentru Reuters.

Shibuya a scris muzica, dar robotul a fost responsabil de ritm și dinamica interpretării live, adăugând chiar și câteva elemente electro-vocale în interpretare. “Pornim de la ideea că robotul se mișcă așa cum vrea”, spune tehnicianul Kotobuki Hikaru.

Publicul a aplaudat interpretarea dirijată de robot chiar dacă au fost voci care au observat că ”nuanța umană se pierde”.

 

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă