Roboții ne-au schimbat viața. Kasparov, marele șahist, afirmă că inteligența artificială are limitele ei

Vin roboții! Dacă e bine sau mai puțin bine să trăim într-o lume dominată de inteligența artifcială a fost subiectul unei conferințe de robotică desfășurată la Berlin. Vedetă a fost Gari Kasparov, unul dintre cei mai buni șahiști din lume, învins în 1997 de super computerul Deep Blue.

09 Iunie 2019, 14:47 Știrile TVR |
Roboții ne-au schimbat viața
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Faimosul șahist a mărturisit că e foarte încântat să participe la evenimentul dedicat roboților, ținând cont că el e primul gânditor care a fost învins de o mașină inteligentă. După părerea lui Kasparov, însă, nu trebuie să ne temem de roboți, pentru că, oricât ar fi de inteligenți, au limitările lor.

Despre lupta lui cu computerul care l-a învins în 1997, maestrul de şah a spus că aplicațiile de șah de pe telefoanele din ziua de azi sunt mai inteligente decât Deep Blue, acum 22 de ani.

Specialiștii în robotică recunosc și ei atât limitele roboților, cât și faptul că rolul inteligenței artificiale în viața noastră de zi e tot mai mare, iar acest lucru îi sperie pe mulți.  Dar ne îndeamnă să nu uităm cât de mult ne ajută roboții în traiul cotidian - de la dirijarea circulației, îndrumări la aeroport sau chiar întocmirea declarației fiscale în locul nostru.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 31°C
IASI 24°C 30°C
CLUJ 27°C 26°C
CONSTANTA 28°C 28°C
CRAIOVA 31°C 29°C
BRASOV 24°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI