Roboții ajută la combaterea secetei în California. Proiectul este finanțat de fundația Bill Gates

29 septembrie 2021, 07:45

Proiectul este destinat și identificării unor tehnologii prietenoase cu mediul înconjurător și care să se adapteze schimbărilor climatice. Unul dintre roboți, Grover, mută paletii cu plante, în special busuioc, în funcție de mișcarea Soarelui. Mașina folosește un sistem propriu de navigație alcătuit dintr-o camera video și un generator laser.

Roboții sunt folosiți, împreună cu un sistem special, pentru a obține producția de plante folosind cu 90% mai putină apă decât în fermele tradiționale. Dar și cu 90% mai putină electricitate grație led-urilor.

Sarah Osentoski, vicepreședinte Iron Ox: Mare parte din misiunea noastră este să producem mai mult cu mai puţin. Deci, am proiecat aceşti roboţi ca să producem cu mai puţină apă şi electricitate. Grover ne permite să cultivăm modular folosind energia solară iar Ada ne ajută să inspectăm şi să înţelegem ce se întâmplă. Principiul este să foloim maşinile pentru a învăţa ce se întâmplă cu fiecare plantă, roboţii adună date pe care le folosim pentru a controla procesul şi să facem ajustările necesare.

Fiecare palet conține 320 de litri de apa pe care plutesc plantele. Grover trebuie să ridice un palet cu o greutate de 600 de kilograme fără să verse un strop de apă și fără să streseze plantele.

Conducera companiei vrea să identifice precis nevoile plantelor. Senzorii măsoară conținutul de nitriți, fosfor, potasiu și nivelul acidității. Proiectul va permite obținerea unor culturi în interiorul cladirilor și conservarea resurselor și a mediului înconjurător.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite