Roberta Metsola: Suntem impresionaţi de viteza cu care Moldova a răspuns recomandărilor UE

Preşedinta Parlamentului European Roberta Metsola
Preşedinta Parlamentului European Roberta Metsola
1 iunie 2023, 12:28

Metsola a spus că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană şi-a exprimat speranţa că negocierile de aderare ale ţării noastre la comunitatea europeană vor fi lansate chiar în acest an.

”Suntem aici pentru a da dovadă de sprijin pentru Republica Moldova, pentru Ucraina şi pentru toată comunitatea europeană. Avem provocări comune de securitate, energie şi conectivitate pe care le putem aborda doar prin intermediul acţiunilor comune”, a declarat şefa PE.

Preşedinta Parlamentului European a adăugat că reuniunea liderilor europeni nu este doar o demonstrare a sprijinului pentru Republica Moldova, ci şi a angajamentului comunităţii europene, care rezultă din momentul din care Republica Moldova a devenit stat candidat pentru aderarea la UE.

Republica Moldova găzduieşte joi cel de-al doilea summit al Comunităţii Politice Europene (CPE), la care sunt invitaţi să participe aproximativ 50 de preşedinţi, prim-miniştri şi înalţi oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri de Chişinău şi aproximativ 20 de kilometri de graniţa cu Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite