Robert Glinţă s-a calificat în finala probei de 50 m spate, la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta. Finala întrecerii e programată sâmbătă seară, de la ora 19:02 și va fi transmisă de TVR 1 și TVR INFO

24 iunie 2022, 10:31

Robert Glinţă a concurat la 50 de metri spate, alături de alţi 15 sportivi şi s-a clasat pe locul șase, cu timpul 24.54 secunde. Acesta a concurat în cea de-a două semifinală, pe culoarul al șaselea.

Finala întrecerii de 50 m spate e programată sâmbătă seară, de la ora 19:02 și va fi transmisă de TVR 1 și TVR INFO.

_______________________

Robert Glință a concurat vineri, de la ora 10:30, în direct pe TVR1 și TVR Info, în proba de 50 de m spate, calificări. Înotătorul nostru a făcut parte din seria a patra a calificărilor pentru semifinalele probei de 50 metri spate.

Robert este campion european la 100 de metri spate la Europenele din 2020.

Glinţă (25 ani), legitimat la tot CS Dinamo, ca și David Popovici, a reuşit al doilea timp din seria a patra, fiind devansat de polonezul Ksawery Masiuk, 24 sec 64/100.

Primii 16 sportivi, după toate seriile, se califică în semifinale.

La finalul acestor serii, Robert Glință s-a calificat în semifinale, cu al șaptele timp.

A câștigat două medalii de argint la Campionatele Europene (Glasgow 2018, Budapesta 2020) și o medalie de bronz la Europeanul în bazin scurt de la Kazan, din 2021. Într-un interviu acordat TVR anul trecut, Robert Glință a povestit cum a ajuns la înot.

Robert Glinţă: „Eu am ajuns, inițial, într-un bazin de înot la vârsta de nouă ani, doar cu intenţia de a învăţa să înot, pentru că mergeam la mare cu părinţii mei şi nu ştiam să înot şi nu voiam să mă înec.”

Cu timpul, a descoperit că stilul spate i se potrivește cel mai bine.

Robert Glinţă: „Când eram mic, eram bun pe mai multe stiluri, însă, uşor-uşor, când am început să cresc şi să particip la competiţii internaţionale, am realizat că pe procedeul spate mă clasez cel mai bine în clasamentul internaţional și, de atunci, l-am păstrat întotdeauna în vizor ca fiind procedeul meu pricipal.”

Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație: „Am încredere că va reuşi un start bun şi o sosire bună, pentru că acestea sunt cele mai importante elemente într-o probă de 50 de metri şi că va reuşi accederea în finala probei. ”

Robert este campion european si la 100 de metri spate la Europenele din 2020. Iar, la aceeasi probă, la Mondialele de la Budapesta s-a clasat pe locul 8. Anul trecut , la Jocurile Olimpice de la Tokio a fost unul dintre sportivii care au purtat drapelul României la ceremonii.

Robert Glinţă: Dacă ar fi să aleg între record si victorie, cu siguranta as alege victoria. Recordul este mai mult pentru semifinală, iar in finala conteaza cine atinge peretele primul

Cel mai bun timp din serii a fost stabilit de americanul Justin Ress, 24 sec 24/100, medaliat cu aur la Budapesta cu ştafeta de 4×100 m liber a SUA.

Robert Glinţă, clasat pe locul 8 în finala de la 100 m spate, va evolua tot joi în semifinale, prima fiind programată la ora 20:09, iar a doua de la 20:14. Finala se va desfăşura sâmbătă, la ora 19:02.

Întrecerile pot fi urmărite în direct la TVR 1 și TVR Info.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite