Robert Cazanciuc: Proiectul de modificare a Codului Administrativ va fi respins de deputaţi

Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc
3 mai 2020, 15:47

„Mult zgomot pentru nimic. Am primit, începând de ieri, numeroase întrebări despre o iniţiativă UDMR, care a trecut recent în mod tacit de Senat, şi prin care autorităţile locale ar fi obligate, mai nou, să folosească limba unei minorităţi în localităţile în care aceasta ar avea 20% din populaţie. Caut repede printre ştiri pentru a încerca să înţeleg despre ce iniţiativă este vorba. Niciuna însă nu făcea referire la vreun proiect anume”, a scris Robert Cazanciuc pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că a sunat un expert în materia drepturilor pentru minorităţi, care l-a asigurat că nu există o astfel de prevedere, dar şi că a vorbit cu o persoană de la UDMR, care i-a explicat că prevederile din proiect există deja din 2001 în Legea administraţiei publice locale, lege care permite folosirea limbii minorităţilor în localităţile unde sunt cel puţin 20% minoritari.

„O veste bună: săptămâna viitoare, Camera Deputaţilor va constata paralelism cu textul Codului Administrativ în vigoare şi, cu sprijinul PNL care l-a avizat alături de UDMR în Comisia de Sănătate din Senat, va respinge iniţiativa!”, a transmis Cazanciuc.

Senatul a adoptat tacit modificarea Codului Administrativ propusă de UDMR, care prevede că autorităţile sunt obligate să folosească limba minorităţilor în anumite zone.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite