#Ro2019Eu. Reuniunea Informală a Miniștrilor Transporturilor, în perioada 26-27 martie 2019

#Ro2019Eu. Reuniunea Informală a Miniștrilor Transporturilor
#Ro2019Eu. Reuniunea Informală a Miniștrilor Transporturilor
22 martie 2019, 14:08

Discuțiile vor fi prezidate de ministrul român al Transporturilor Răzvan Cuc. La reuniune vor participa miniștri și secretari de stat din domeniul transporturilor din statele membre ale Uniunii Europene, Violeta Bulc, comisarul european pentru transport, Grațiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru și ministru al mediului, Matthew Baldwin, director general adjunct în departamentul Mobilitate și Transporturi al UE, Carlo Secchi, coordonator european TEN-T.

Evenimentul va începe în data de 26 martie 2019, cu cina oficială pentru membrii delegațiilor.

Miercuri, 27 martie 2019, miniștrii transporturilor din statele membre se vor reuni la Palatul Parlamentului pentru a discuta subiecte ce țin de multimodalitate, viitorul mobilității în Uniunea Europeană și consolidarea conectivității și coeziunii prin rețeaua TEN-T.

AGENDA DISCUȚIILOR

Prima sesiune: Multimodalitate

Sesiunea este dedicată unei prezentări generale a evoluției în ultimii 4 ani din domeniul multimodalității din perspectiva reglementărilor, recomandărilor, standardelor și investițiilor din domeniu.

A doua sesiune: Viitorul mobilității în Uniunea Europeană

Sesiunea se concentrează asupra rolului digitalizării în planificarea și gestionarea unei strategii europene pentru o mobilitate durabilă și o mai bună coordonare a eforturilor statelor membre de reducere emisiilor de gaze. În cadrul acestei sesiuni, doamna Grațiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru și ministru al mediului, este invitată să participe la o dezbatere pe tema „Strategia Uniunii Europene pe termen lung privind schimbările climatice (LTS)”

A treia sesiune: Consolidarea conectivității și coeziunii prin rețeaua TEN-T

Sesiunea se va concentra asupra „îmbunătățirii conectivității și coeziunii prin intermediul rețelei TEN-T”. Realizarea unei rețele trans-europene de transport extinsă şi conectată contribuie la consolidarea coeziunii teritoriale, la accesibilitatea și conectivitatea tuturor regiunilor Uniunii, inclusiv a regiunilor periferice, ceea ce va stimula investițiile, va reduce decalajele de dezvoltare şi va asigura tranziția către o mobilitate prietenoasă cu mediul. În cadrul sesiunii de lucru, miniștrii transporturilor își vor reafirma angajamentele față de punerea în aplicare a obiectivelor și termenelor din cadrul acestui proiect. Dezbaterile pe acest subiect important vor continua și în data de 28 martie, în cadrul Conferinței TEN-T, la care sunt așteptați peste 600 de participanți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite