#Ro2019Eu. Miniştrii responsabili pentru Competitivitate se reunesc la Bucureşti, pe 2-3 mai

#Ro2019Eu. Miniştrii responsabili pentru Competitivitate se reunesc la Bucureşti pe 2-3 mai
#Ro2019Eu. Miniştrii responsabili pentru Competitivitate se reunesc la Bucureşti pe 2-3 mai
2 mai 2019, 10:44

Reuniunea informală a miniştrilor responsabili pentru Competitivitate (COMPET), secţiunea Piaţa Internă şi Industrie, are loc pe 3 mai, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, iar evenimentul va fi prezidat de ministrul român al Economiei, Niculae Bădălău.

Conform unui comunicat postat pe site-ul Preşedinţiei României la Consiliul UE, Comisia Europeană va fi reprezentată de Elzbieta Bienkowska, comisar european responsabil pentru Piaţa Internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri.

„Consiliul COMPET va debuta în seara zilei de 2 mai 2019, cu o cină de bun-venit pentru membrii delegaţiilor. Miniştrii economiei vor fi însoţiţi de un antreprenor de succes din statul lor membru. Discuţiile se vor concentra asupra uneia dintre priorităţile principale ale Preşedinţiei române şi anume contribuţia semnificativă la asigurarea convergenţei şi coeziunii în Europa pentru a obţine oportunităţi de dezvoltare durabilă şi egală pentru toţi cetăţenii şi statele membre, promovarea conectivităţii şi digitalizării, stimularea antreprenoriatului şi consolidarea politicii industriale europene”, se menţionează în comunicat.

Vineri, 3 mai 2019, miniştrii COMPET se vor reuni la Palatul Parlamentului pentru a discuta subiecte cu privire la competitivitate, antreprenoriat, contribuţia IMM-urilor la competitivitate şi piaţa internă.

„Piaţa internă contribuie decisiv la creşterea competitivităţii globale a Uniunii Europene, aspect care implică, printre altele necesitatea relaţionării acesteia cu alte politici ale Uniunii Europene şi adaptării la noile dezvoltări şi provocări. Totodată, piaţa internă este o responsabilitate comună a Comisiei Europene şi a statelor membre, iar consolidarea ei este una din priorităţile sectoriale ale Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, care numără printre obiectivele sale piaţa internă şi industria. În acest sens, subiectele aflate în programul reuniunii de lucru al Consiliului informal COMPET – secţiunea piaţa internă şi industrie, sunt corelate cu priorităţile Preşedinţiei”
, se mai spune în comunicat.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite